//
Estàs llegint...

Esdeveniments

Dia de l’Apostolat Seglar: Dissabte dia 23 de maig de 2015

VIA LUCIS, Dissabte dia 23 de maig de 2015

Amb motiu del 1400 aniversari del Concili d’Egara i del Dia de l’Apostolat Seglar

Aquest any el dia de l’Apostolat Seglar, com sabeu, és en dissabte degut a motius de calendari civil (eleccions municipals el diumenge 24 de Maig) i la convocatòria diocesana de la Via Lucis en motiu del Concili d’Egara, així la nostra Jornada serà la participació en aquest acte que tindrà lloc el dissabte 23 de Maig.

Els anys anteriors ens hem unit a la proposta de la CEAS per a celebrar el dia de l’Apostolat Seglar. Aquest any, ja que és l’any del Sínode de la família , el lema és “Família Cristiana, apòstols en el món”. Si voleu treballar aquest material, el podeu trobar a la nostra pàgina web www.seglarterrassa.org

S’iniciarà a les 17:45h a les Esglésies de St. Pere de Terrassa i es clourà amb la celebració de l’Eucaristia en Ritus Hispanomossàrab a les 20h, a la Catedral, presidida pel Sr. Bisbe. Prèviament hi haurà una estona d’acollida a l’Església de Sant Miquel i un assaig on es convoquen els infants que vulguin participar.

ACTES PREVISTOS:

Indicacions pel desenvolupament dels actes previstos:

* A les 16.30h. tindrà lloc la concentració dels infants de catequesi, esplai o de famílies de les parròquies/associacions laïcals que vulguin participar, acompanyats pels responsables per l’assaig dels cants corals a l’església de Santa Maria d’Ègara.

* Des les 17h. a les 17.45h, com a acollida, hi haurà cants a la Mare de Déu a l’església de Sant Miquel.

* A les 17.45h. s’iniciarà l’acte amb la sortida del penó dels apòstols des de l’església de Santa Maria d’Ègara, i tindrà lloc la trobada amb els Minyons de Terrassa, que realitzen un acte posteriorment a les esglésies de Sant Pere.

* A les 18.30h. començarà la Marxa de la Llum (Via Lucis) des de la Plaça Mn. Homs encapçalada pel penó, seguit pels infants i acompanyants i adults que hi siguin presents, acompanyats per un grup de percussió musical. El recorregut serà C/ Creu Gran, Nou de Sant Pere, Sant Pere i Gavatxons

* A les 19.30h. està previst arribar a la Plaça Vella, on tindrà lloc una breu actuació de diverses corals.

* A les 20h. Mons. Saiz Meneses presidirà la Missa en ritu hispanomossàrab a la Catedral. Els infants que hauran participat en la Via Lucis disposaran d’un lloc reservat a la nau central del temple. Els preveres que vulguin concelebrar hauran d’estar a la sagristia a les 19.30h.

* En acabar la celebració, tindrà lloc a la Plaça Vella l’actuació de la Moixaranga del Centre Cultural el Social.

Per la preparació de la participació en els actes, cal tenir en compte:

– Si alguna realitat vol col·laborar amb infants, els ha de convocar a les 16.30h. a l’església de Santa Maria i assegurar el seu acompanyament durant el desenvolupament dels actes. Hi haurà però un servei d’ordre general.

– Els adults que vulguin participar en el cant coral, són convocats a un assaig el dia 19 de maig a les 10.30h. a l’església de Santa Maria d’Egara. Som conscients que pels de fora de la ciutat de Terrassa és difícil, però us informem d’aquest assaig.

– Per qualsevol qüestió relacionada amb l’acte es pot enviar un e-mail a seglarterrassa@gmail.com o contactar amb el Delegat de Cultura, Mn. Antoni Deulofeu (tlf. 690.84.86.12), o amb el secretari Canceller, Mn. Fidel Catalán (639. 12.06.53) o amb el Delegat d’Apostolat Seglar, Mn. Josep Monfort (tlf. 610.90.58.03)

Descàrrega de materials CEAS:

Missatge dels bisbes

Subsidi Litúrgic

Document per a vigília de Pentecostès

Material per a treball personal