Delegació d'Apostolat Seglar del Bisbat de Terrassa http://www.seglarterrassa.org Thu, 26 Oct 2017 19:20:28 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.4.12 Transmet! 2017: Comunicació i noves tecnologies al servei de la Nova Evangelització http://www.seglarterrassa.org/transmet-2017-comunicacio-noves-tecnologies-servei-nova-evangelitzacio/ Tue, 24 Oct 2017 18:18:36 +0000 http://www.seglarterrassa.org/?p=876 18 i 19 de novembre de 2017 al Centre Borja de Sant Cugat Entre els dies 18 i 19 de novembre celebrarem les VI Jornades Transmet, una oferta consolidada de formació adreçada a tota la diòcesi, a preveres, diaques, religiosos i laics, membres de comunitats parroquials i institucions presents a la diòcesi. Enguany el tema […]

The post Transmet! 2017: Comunicació i noves tecnologies al servei de la Nova Evangelització appeared first on Delegació d'Apostolat Seglar del Bisbat de Terrassa.

]]>
18 i 19 de novembre de 2017 al Centre Borja de Sant Cugat

Entre els dies 18 i 19 de novembre celebrarem les VI Jornades Transmet, una oferta consolidada de formació adreçada a tota la diòcesi, a preveres, diaques, religiosos i laics, membres de comunitats parroquials i institucions presents a la diòcesi.

Enguany el tema de reflexió és prou suggerent i actual: el món de la comunicació i les noves tecnologies al servei de la nova evangelització. El Concili Vaticà II es va preocupar dels mitjans de comunicació social (MCS) i va titular un decret amb les paraules llatines Inter mirifica, és a dir, «entre els meravellosos invents de la tècnica». Aquestes paraules ja manifesten una visió positiva d’aquestes eines, de les quals diu que són admirables. No podien imaginar els pares conciliars la magnitud que arribaria a tenir el món de la comunicació i les noves tecnologies.

Els mitjans de comunicació i les noves tecnologies tenen en l’actualitat una expansió i incidència tals que influeixen poderosament en les persones concretes i en les cultures de tot el món. El seu impacte és incalculable sobre la configuració mental de les persones així com sobre les actituds religioses i morals. Segurament s’han convertit en el principal mitjà no només informatiu sinó fins i tot formatiu de moltes persones, i influeixen especialment en els infants i els joves.

Per això és tan important formar uns usuaris dels mitjans que siguin madurs i crítics. Com a Església, sentim una preocupació especial i hem de prendre una actitud activa. Les noves tecnologies són eines que poden servir per al millor i per al pitjor. Poden esdevenir instruments que trenquin la passivitat dels usuaris i fomentin la interactivitat i la capacitat crítica i valorativa. Però també poden portar a la superficialitat, a la vulgaritat, a l’individualisme.

Desitjo que les jornades d’enguany en siguin un ajut en la nostra formació i un estímul per implantar-ho com a església en sortida, tal i com ens demana el papa Francesc.

+ Josep Àngel Saiz Meneses
Bisbe de Terrassa

Descarrega més info:
Tríptic informatiu
Cartell

The post Transmet! 2017: Comunicació i noves tecnologies al servei de la Nova Evangelització appeared first on Delegació d'Apostolat Seglar del Bisbat de Terrassa.

]]>
Dia de l’Apostolat Seglar: Diumenge 4 de de 2017 http://www.seglarterrassa.org/dia-lapostolat-seglar-diumenge-4-juny-2017/ Fri, 02 Jun 2017 08:36:21 +0000 http://www.seglarterrassa.org/?p=867 Diumenge 4 de juny “SORTIR, CAMINAR I SEMBRAR SEMPRE DE NOU” ( E.G. 21) 17.00h – (optatiu) Qui vulgui podrà tenir una visita guiada de les Esglésies de St. Pere. 17.30h – Acollida a St. Pere. Benvinguda i presentació de SORTIR per CAMINAR 18.30h – Sortida de St. Pere per CAMINAR (com els deixebles d’Emmaús) […]

The post Dia de l’Apostolat Seglar: Diumenge 4 de de 2017 appeared first on Delegació d'Apostolat Seglar del Bisbat de Terrassa.

]]>
Diumenge 4 de juny
SORTIR, CAMINAR I SEMBRAR SEMPRE DE NOU” ( E.G. 21)

17.00h – (optatiu) Qui vulgui podrà tenir una visita guiada de les Esglésies de St. Pere.
17.30h – Acollida a St. Pere. Benvinguda i presentació de SORTIR per CAMINAR
18.30h – Sortida de St. Pere per CAMINAR (com els deixebles d’Emmaús) en petits grups i per tres itineraris diferents fins a la Catedral (Temps de coneixença, de pregària i reflexió)
19.45h – Ens trobem a l’atri per fer l’assaig de cants i entrar junts a la Catedral
20.00h – Eucaristia presidida pel Sr. Bisbe de Terrassa a la Catedral

Descàrregues:
Video-reflexió del Papa
Cartell

The post Dia de l’Apostolat Seglar: Diumenge 4 de de 2017 appeared first on Delegació d'Apostolat Seglar del Bisbat de Terrassa.

]]>
Sessió infantil de Cinema Espiritual http://www.seglarterrassa.org/sessio-infantil-cinema-espiritual/ Tue, 14 Mar 2017 19:11:31 +0000 http://www.seglarterrassa.org/?p=853 En la sessió d’aquest curs 2017 hi han participat més de 200 infants de tota la diòcesi. En acabar la projecció de la pel·lícula “Atrapa la bandera” els infants han fet una visita a les Esglésies de Sant Pere on han compartit una estona de lleure amb activitats organitzades per a ells. El cartell

The post Sessió infantil de Cinema Espiritual appeared first on Delegació d'Apostolat Seglar del Bisbat de Terrassa.

]]>
En la sessió d’aquest curs 2017 hi han participat més de 200 infants de tota la diòcesi. En acabar la projecció de la pel·lícula “Atrapa la bandera” els infants han fet una visita a les Esglésies de Sant Pere on han compartit una estona de lleure amb activitats organitzades per a ells.

El cartell

The post Sessió infantil de Cinema Espiritual appeared first on Delegació d'Apostolat Seglar del Bisbat de Terrassa.

]]>
RECÉS QUARESMAL AMB EL BISBE JOSEP ÀNGEL SAIZ MENESES http://www.seglarterrassa.org/reces-quaresmal-bisbe-josep-angel-saiz-meneses/ Wed, 15 Feb 2017 10:29:59 +0000 http://www.seglarterrassa.org/?p=847 Dirigit especialment a presidents i responsables dels moviments i els laics i laiques joves i adults que mostrin sensibilitat en el treball en grup i no estan associats a cap realitat laïcal organitzada. Dia: Diumenge 19 de març de 2017 Lloc: Monestir de Sant Domènec, de les monges Dominiques de Sant Cugat del Vallès Horari: […]

The post RECÉS QUARESMAL AMB EL BISBE JOSEP ÀNGEL SAIZ MENESES appeared first on Delegació d'Apostolat Seglar del Bisbat de Terrassa.

]]>
Dirigit especialment a presidents i responsables dels moviments i els laics i laiques joves i adults que mostrin sensibilitat en el treball en grup i no estan associats a cap realitat laïcal organitzada.

Dia: Diumenge 19 de març de 2017
Lloc: Monestir de Sant Domènec, de les monges Dominiques de Sant Cugat del Vallès

Horari:
10,00h Arribada
10,30h Eucaristia presidida pel sr. Bisbe. Retransmesa per TV2
11,30h Meditació dirigida pel sr. Bisbe
12,15h Temps de silenci personal
13,15h Trobada i informacions vàries
13,45h Pregària final i retorn a casa

Descarrega el cartell aquí

The post RECÉS QUARESMAL AMB EL BISBE JOSEP ÀNGEL SAIZ MENESES appeared first on Delegació d'Apostolat Seglar del Bisbat de Terrassa.

]]>
Transmet! 2016: Viure la misericòrdia i la justícia per la Nova Evangelització http://www.seglarterrassa.org/transmet-2016-viure-misericordia-justicia-nova-evangelitzacio/ Fri, 04 Nov 2016 10:51:43 +0000 http://www.seglarterrassa.org/?p=835 Arribem a la cinquena edició de les Jornades Transmet. Pas a pas i amb l’ajut de persones, delegacions i institucions, la diòcesi de Terrassa va consolidant aquesta trobada de formació i comunicació d’experiències per tal d’aprofundir en les implicacions que la Nova Evangelització té en els diferents àmbits de la pastoral. En aquesta edició he cregut oportú […]

The post Transmet! 2016: Viure la misericòrdia i la justícia per la Nova Evangelització appeared first on Delegació d'Apostolat Seglar del Bisbat de Terrassa.

]]>
Arribem a la cinquena edició de les Jornades Transmet. Pas a pas i amb l’ajut de persones, delegacions i institucions, la diòcesi de Terrassa va consolidant aquesta trobada de formació i comunicació d’experiències per tal d’aprofundir en les implicacions que la Nova Evangelització té en els diferents àmbits de la pastoral.

En aquesta edició he cregut oportú dedicar la reflexió a la dimensió social de la Nova Evangelització, tenint ben presents les indicacions del papa Francesc en la Butlla de l’Any de la Misericòrdia, quan ens recorda: No serà inútil en aquest context recordar la relació existent entre justícia i misericòrdia. No es tracta pas de dos aspectes contradictoris, sinó d’una única realitat que es desenvolupa progressivament fins aconseguir el seu àpex en la plenitud de l’amor (Misericordiae vultus, num. 20). En aquesta línia, el Pla Pastoral Diocesà contempla en una de les seves accions: Potenciar la formació en la doctrina social de l’Església tant en la vida de cada cristià com en els diversos àmbits de la pastoral i en tota la vida diocesana.

Des d’aquesta perspectiva s’han preparat les jornades d’enguany. Els cristians som convidats a experimentar i practicar la misericòrdia i la justícia que ve de Déu. El papa Francesc proposa com un dels fruits del Jubileu la pràctica de les obres de misericòrdia, tant les corporals com les espirituals. Dono gràcies a Déu per les nombroses iniciatives que es duen a terme a casa nostra a favor dels pobres, necessitats i marginats d’avui. Puc constatar-ho en els meus encontres amb els responsables de Caritas, tant la Diocesana com les de les diverses parròquies. Puc observar-ho en les meves visites a les parròquies, especialment amb ocasió de la Visita Pastoral.

Us convido doncs aquests dos dies a reflexionar-hi a fons per formar-nos i per continuar fent present una Església samaritana en els nostres temps de crisi.

+ Josep Angel Saiz Meneses
Bisbe de Terrassa

Més informació (tríptic)
Descarrega el cartell
Inscripció online

The post Transmet! 2016: Viure la misericòrdia i la justícia per la Nova Evangelització appeared first on Delegació d'Apostolat Seglar del Bisbat de Terrassa.

]]>
Dia de l’Apostolat Seglar: Diumenge 15 de maig de 2016 http://www.seglarterrassa.org/dia-lapostolat-seglar/ Tue, 03 May 2016 20:49:21 +0000 http://www.seglarterrassa.org/?p=822 Diumenge 15 de maig a la Catedral “L’Esperit Sant: Misericòrdia en Moviment” 17.30h – Acollida 17.45h – Breu presentació del material de la misericòrdia presentat i redactat pel Pare Lluís Victori, sj. (Missioner de la Misericòrdia) 18.30h – Treball en grup: aportació de 2 qüestions a cada txa de treball, aplicades a realitat grupal (cada […]

The post Dia de l’Apostolat Seglar: Diumenge 15 de maig de 2016 appeared first on Delegació d'Apostolat Seglar del Bisbat de Terrassa.

]]>
Diumenge 15 de maig a la Catedral
“L’Esperit Sant: Misericòrdia en Moviment”

17.30h – Acollida
17.45h – Breu presentació del material de la misericòrdia
presentat i redactat pel Pare Lluís Victori, sj. (Missioner de la Misericòrdia)
18.30h – Treball en grup: aportació de 2 qüestions a cada txa de treball,
aplicades a realitat grupal
(cada qüestió amb introducció textos de documents d’Església sobre l’associacionisme)
19.00h – Aprovació de les preguntes o comentaris
20.00h – Eucaristia presidida pel sr. bisbe

Descàrregues:
Catequesi del Papa Francesc
MATERIAL DE L’ANY DE LA MISRICÒRDIA (Redactat pel Pare Victori, jesuïta):
VM1VM2VM3VM4VM5

Us demanem que:
– A partir del que s’hagi treballat en els moviments o grups estables de laics sobre l’any de la Misericòdia, procureu formular 2 preguntes o pensar algun text que ajudi a treballar l’any de la misericòrdia en grup. Diumenge 15 de maig, Pentecosta i dia de l’Apostolat Seglar, després de la presentació del material que farà el Pare Victori i que us adjuntem, treballarem en grup les aportacions que pogueu fer i escollirem les més adients per crear una fitxa nova i que serà afegida a les ja existents.
– Aquest nou material el rebreu via e-mail revisat i actualitzat la setmana posterior al Dia de l’Apostolat Seglar

The post Dia de l’Apostolat Seglar: Diumenge 15 de maig de 2016 appeared first on Delegació d'Apostolat Seglar del Bisbat de Terrassa.

]]>
III Recés diocesà d’Apostolat Seglar http://www.seglarterrassa.org/iii-reces-diocesa-dapostolat-seglar/ Mon, 07 Mar 2016 11:01:00 +0000 http://www.seglarterrassa.org/?p=814 Diumenge 13 de març de 10 a 13.45h Monestir de Sant Domènec (Dominiques de Sant Cugat – C/ Verge del Rosari s/n – Sant Cugat del Vallès) “Junts per a evangelitzar millor. Evangelitzar des de la Misericòrdia”. Destinat a membres de les realitats laïcals, i a joves i adults que mostrin una sensibilitat en el […]

The post III Recés diocesà d’Apostolat Seglar appeared first on Delegació d'Apostolat Seglar del Bisbat de Terrassa.

]]>
Diumenge 13 de març de 10 a 13.45h
Monestir de Sant Domènec (Dominiques de Sant Cugat – C/ Verge del Rosari s/n – Sant Cugat del Vallès)

“Junts per a evangelitzar millor. Evangelitzar des de la Misericòrdia”.
Destinat a membres de les realitats laïcals, i a joves i adults que mostrin una sensibilitat en el treball eclesial en grup i no estan associats a cap realitat laïcal organitzada.

10.00h Acollida
10.30h Eucaristia (retransmesa per TV2)
11.30h Meditació dirigida pel sr. bisbe de Terrassa, Mons. Josep Àngel Saiz Meneses, i temps personal
13.15h Posada en comú, hora menor i comiat

Descarrega cartell

The post III Recés diocesà d’Apostolat Seglar appeared first on Delegació d'Apostolat Seglar del Bisbat de Terrassa.

]]>
Jornada d’Apostolat Seglar de Catalunya http://www.seglarterrassa.org/jornada-dapostolat-seglar-de-catalunya-2/ Mon, 07 Mar 2016 10:57:44 +0000 http://www.seglarterrassa.org/?p=810 Dissabte 12 de Març de 2016 Jornada d’Apostolat Seglar de Catalunya (matí fins després de dinar). Tindrà lloc a l’edifici del seminari de Barcelona. Són convocats al menys un representant de cada grup de laics que es reuneix a la diòcesi. Tríptic

The post Jornada d’Apostolat Seglar de Catalunya appeared first on Delegació d'Apostolat Seglar del Bisbat de Terrassa.

]]>
Dissabte 12 de Març de 2016 Jornada d’Apostolat Seglar de Catalunya
(matí fins després de dinar).

Tindrà lloc a l’edifici del seminari de Barcelona.
Són convocats al menys un representant de cada grup de laics que es reuneix a la diòcesi.

Tríptic

The post Jornada d’Apostolat Seglar de Catalunya appeared first on Delegació d'Apostolat Seglar del Bisbat de Terrassa.

]]>
XII Cicle de Cinema Espiritual – Sessió Infantil http://www.seglarterrassa.org/xii-cicle-de-cinema-espiritual-sessio-infantil/ Wed, 10 Feb 2016 12:21:50 +0000 http://www.seglarterrassa.org/?p=796 Dissabte 5 de març de 2016 a les 10h al Cinema Catalunya de Terrassa (C/Sant Pere, 9) Projecció: La canción del mar  Donatiu: 4€ (abonar com a grup el mateix dia a l’entrada del cine o per transferència. Inscripcions a seglarterrassa@gmail.com (data màxima d’inscripció: dijous 25 de febrer) ——- Previ a la sessió (de 9 […]

The post XII Cicle de Cinema Espiritual – Sessió Infantil appeared first on Delegació d'Apostolat Seglar del Bisbat de Terrassa.

]]>
Dissabte 5 de març de 2016 a les 10h al Cinema Catalunya de Terrassa (C/Sant Pere, 9)
Projecció: La canción del mar

 Donatiu: 4€ (abonar com a grup el mateix dia a l’entrada del cine o per transferència.
Inscripcions a seglarterrassa@gmail.com (data màxima d’inscripció: dijous 25 de febrer)
——-
Previ a la sessió (de 9 a 10h): Jubileu Infantil de l’Any de la Misericòrdia. Els grups que s’apuntin podran passar per la porta del Jubileu de la Misericòrdia de la Catedral del Sant Esperit.
En acabar (12.30 a 13.30h): Festa infantil. Fi de festa a la Seu d’Ègara.

Descarrega’t el cartell

The post XII Cicle de Cinema Espiritual – Sessió Infantil appeared first on Delegació d'Apostolat Seglar del Bisbat de Terrassa.

]]>
Informacions sobre activitats DAST http://www.seglarterrassa.org/informacions-sobre-activitats-dast-febrer/ Mon, 08 Feb 2016 13:09:50 +0000 http://www.seglarterrassa.org/?p=802 -Dissabte 5 de març de 2016: sessió infantil Cinema espiritual Primer de tot agrair la participació d’escoles i grups d’adults al XII Cicle de Cinema Espiritual. Han assistit més de 1O00 participants. Ara resta la sessió infantil en dissabte matí, dirigida a catequesi, lleure…, el matí del dissabte 5 de març amb la projecció de La […]

The post Informacions sobre activitats DAST appeared first on Delegació d'Apostolat Seglar del Bisbat de Terrassa.

]]>
-Dissabte 5 de març de 2016: sessió infantil Cinema espiritual

Primer de tot agrair la participació d’escoles i grups d’adults al XII Cicle de Cinema Espiritual. Han assistit més de 1O00 participants.

Ara resta la sessió infantil en dissabte matí, dirigida a catequesi, lleure…, el matí del dissabte 5 de març amb la projecció de La Canción del mar al Cinema Catalunya de Terrassa. Aquest any a més del to més festiu que l’any passat ja vam proposar acabada la sessió a l’esglésies de St Pere (esmorzar i fi de festa,), proposem ja que és l’any de la misericòrdia i el cap de setmana que el Papa proposa les “24 hores per al Senyor”, que de 9 a 10 del matí que els grups travessin la porta santa de la catedral i dins resin el Credo; l’entrada serà lliure tal con vagin arribant els grups…

El cost és de 4€ i es pot abonar el mateix dia o per transferència al CC 2100 3385 38 2200092674. Inscriviu-vos per e-mail a seglarterrassa@gmail.com o per trucada al 937809888 indicant nom del grup, no participants, persona responsable i telèfon contacte. Es pot arribar en RENFE o FFCC. Si veniu en autocars podreu aparcar al c. Puig i Cadafalch.

Durant el mes de març-abril també tindran lloc sessions universitàries a UAB.

– Dissabte 12 de Març de 2016 Jornada d’Apostolat Seglar de Catalunya (matí fins després de dinar).

Tindrà lloc a l’edifici del seminari de Barcelona. Són convocats al menys un representant de cada grup de laics que es reuneix a la diòcesi. En breu trobareu al web el tríptic de la convocatòria.

– Diumenge 13 de Març de 2016 (diumenge de 10 a 13.30h). per 4rt. any tindrem el recés sobre la Transmissió de la Fe des de l’associacionisme (destinat a membres de les realitats laïcals, i a joves i adults que mostrin una sensibilitat en el treball en grup i no estan associats a cap realitat laïcal organitzada). Aquest recés sempre ha tingut un lema comú,
“Junts per a evangelitzar millor” i aquest any es concreta en “Evangelitzar des de la misericòrdia”. El predicarà el sr. Bisbe.

Com altres anys participarem de la missa a les dominiques de St. Cugat a les 10:30h, i el nostre Bisbe ens dirigirà el recés amb una meditació introductòria després de l’Eucaristia

– Diumenge 15 de Maig de 2016. Pentecosta: Dia de l’Apostolat Seglar.

A les 18 hores a Terrassa (detallarem més detalls properament) i es clourà amb la celebració de l’Eucaristia a les 20h, a la Catedral, presidida pel Sr. Bisbe.

Per qualsevol informació, enviar e-mail a seglarterrassa@gmail.com o trucar al 937809888 indicant nom, telèfon de contacte i raó del missatge.
En nom de l’equip i en el meu personal agrair-vos el vostre recolzament en aquestes propostes i restem a la vostra disposició.

En nom de l’equip de DAST
Jaume Galobart, delegat d’Apostolat Seglar de la Diòcesi de Terrassa

The post Informacions sobre activitats DAST appeared first on Delegació d'Apostolat Seglar del Bisbat de Terrassa.

]]>