//
Estàs llegint...

Esdeveniments

Primera trobada diocesana de l’Apostolat Seglar a Terrassa

El diumenge dia 27 de maig de 2012 Mons. Saiz Meneses, bisbe de Terrassa, va convocar a través de la Delegació Episcopal d’Apostolat Seglar, la primera trobada diocesana amb motiu del dia de l’Acció Catòlica i de l’Apostolat seglar.

A les 6 de la tarda a la Sala Capitular de la Catedral va tenir lloc una conferència a càrrec de D. Antonio Cartagena, Director del Secretariat de la Comissió Episcopal d’Apostolat Seglar de la Conferència Episcopal Espanyola.

Presidí l’acte el sr Bisbe de Terrasa acompanyat del Delegat d’Apostolat Seglar, mn Josep Monfort, i els delegats amb més relació amb aquest àmbit (Família, Cultura, Pobles i Comarques, Joventut i Obrera).

Varen assistir més de 200 membres representants dels moviments d’Acció Catòlica, nous moviments i altres realitats i grups laïcals amb presència a la diòcesi. D. Antonio Cartagena centrà les seves paraules en presentar la identitat i missió del laic a partir dels documents magisterials i de la seva pròpia experiència així com tractà sobre els camins de comunió i treball en les diòcesis.

Seguidament a les 8 del vespre Mons. Saiz Meneses va presidir la Missa a la Catedral, que celebrava la seva festa titular. Va concelebrar Mons. Salvador Cristau, Bisbe auxiliar, Mons. Antonio Cartagena, i una vintena de preveres entre delegats episcopals i consiliaris de moviments. En la seva homilia Mons. Saiz Meneses recordà el fonament teològic de l’enviament del Senyor al món, el contingut de l’apostolat que és la Bona Nova de l’Evangeli, la centralitat de Jesucrist i els principis bàsics de respecte a la vida i a la justícia social i finalment les actituds de l’apòstol en el moment actual.

Al final de la celebració es va anunciar una nova iniciativa formativa i de pensament del Bisbat de Terrassa, les Jornades Transmet!, que es realitzaran cada any. En aquesta primera edició seran coordinades per la Delegació d’Apostolat Seglar amb la Delegació de Pastoral Universitària i Món de la cultura, i el títol és “Cultura, Universitat i Nova Evangelització”, i tindran lloc els dies 12-13-14 d’octubre de 2012 a St Cugat i Terrassa.

Com a cloenda, el Sr Bisbe entregà un regal elaborat pels cristians de Terra Santa als presidents i responsables dels més dels 30 moviments i associacions presents

Descàrregues

Carta del Sr. Bisbe
Cartell de la Jornada

Més informació

Resum de la jornada
Galeria d’imatges