//
Estàs llegint...

Esdeveniments

Resum de I Jornades Transmet!

El dia 12 d’octubre de 2012 va tenir lloc en el Col·legi Europa de Sant Cugat del Vallès la inauguració de les Jornades Transmet sobre Cultura, Universitat i Nova Evangelització organitzades per la diòcesi de Terrassa.

Més de 500 persones ompliren el Saló d’Actes del Col·legi Europa. Mons. Saiz Meneses, bisbe de Terrassa, presidí l’acte i en les seves paraules recordà la importància de la cultura i la missió de l’Església com a generadora de cultura. També tractà sobre la vocació de la Universitat en la recerca de la veritat com a eix vertebrador.

A continuació Mons. Salvador Cristau, bisbe auxiliar, feu la presentació del Cardenal Antonio Cañizares, Prefecte de la Congregació per al Culte Diví i Disciplina dels sagraments i membre del Sínode de Bisbes per a la Nova Evangelització, que pronuncià la lliçó inaugural. El Cardenal Cañizares va parlar sobre el paper de la cultura i la universitat en la nova evangelització. Tractà sobre l’aportació del Concili vaticà II al món de la cultura i a partir de la situació actual reflexionà sobre com la missió de la universitat està al servei de la veritat. Recordà que és una missió en la que tots hi participem, especialment els laics i subratllà la importància de deixar-se evangelitzar primer per tal de poder evangelitzar després. En acabar la seva conferència va tenir lloc un diàleg interessant amb els assistents.

Durant tres dies els grups de debat, les conferències, els actes culturals, etc, han esta eines per reflexionar sobre la fe i la cultura actual.

El diumenge dia 14 d’octubre Mons. Saiz Meneses va presidir la missa a les 12h a la Catedral de Terrassa amb motiu de l’inici diocesà de l’Any de la Fe i la cloenda de les Jornades Transmet. L’Eucaristia es va celebrar per primera vegada en el temple catedralici en ritu hispanomossàrab. La catedral s’omplí de feligresos. Varen concelebrar amb el Sr. Bisbe, Mons. Salvador Cristau, Bisbe auxiliar, Mn. Fidel Catalán, Secretari General i Canceller, Mn. Antoni Deulofeu, Delegat de Pastoral Universitària i Món de la Cultura, Mn. Josep Monfort, Delegat d’Apostolat Seglar, i altres preveres i diaques de la diòcesi. Acompanyaren els cants de la celebració la Capella de Música de la Catedral i la Schola Cantorum de gregorià.

En la seva la seva homilia el prelat egarenc va convidar els diocesans a demanar tres dons al Senyor que s’han de convertir en propòsits. En primer lloc a aprofundir els continguts de la fe i revifar la vivència d’aquesta fe, en segon lloc intensificar el testimoniatge de la caritat i finalment emprendre una nova evangelització. La celebració es conclogué amb el cant de l’Himne de la Fe traduït al català.

Les Jornades, des de les Delegacions de Cultura i d’Apostolat Seglar, han volgut ser un espai de reflexió i debat i donar pistes per poder treballar en els grups diocesans la relació entre fe i cultura i com treure conseqüències per la nova evangelització. No haurien esta possibles sense el gran nombre d’universitaris voluntaris i la presència de diferents realitats laïcals.

Galeria d’Imatges de les I Jornades Transmet!